המבורגר

burgers-on-the-grill

להמבורגר יש מתכונים רבים וצורות רבות לעשייה שמשתנות בהתאם לסוג הבשר, אחוז השומן, הציוד הקיים, מידת העשייה ועוד. בפוסט הזה אפרט על הצורה בה אני מכין את ההמבורגרים שלי.

סוג הבשר שנבחר חשוב מאד להצלחת ההמבורגר. הבשר חייב להיות שומני על מנת לשמור על העסיסיות שלו, ישנם חלקים רבים שניתן להשתמש בהם ולערבב ביחד על מנת להגיע לטעם מיוחד ועסיסיות נדרשת. החלקים המומלצים הם: צלעות, מכסה אנטריקוט, אנטריקוט, כבש, חזה, חזה טלה ועוד. לבסוף להוסיף שומן כבש לטחינה על מנת להוסיף עוד עסיסיות להמבורגרים, במהמבוגרים שלנו נשאף ל40%-50% שומן משקלי. את הבשר אין לטחון דק מידי מקסימום 2 טחינות, אפשר להסביר מהקצב שהטחינה מיועדת להמבורגרים כך שהוא ייטחן את הבשר בהתאם.

השלב הראשון הוא הפשרת הבשר, בשר קפוא או מופשר חלקית אינו מתאים לצלייה. לבשר הזה להוסיף מלח, פלפל והשאר התבלינים לפי הטעם.
בשלב הבא מסדרים את הבשר ולשם כך משתמשים בטבעת מתכת פשוטה, טבעת זו יועדה במקור לחביתות וניתן להשיג אותה בכול חנות של כלי מטבח או שקונים טבעת שמותאמת להמבורגרים ברדיוס ובעובי שאתם אוהבים. את המבורגרים מסדרים על נייר אפייה לקראת אפייה לתנור שחומם מראש על 110 מעלות.
burgerburgerמכניסים את ההמבורגים לאפייה של 10-15 דקות זאת על מנת לחמם את החלק הפנימי שלהם לפני הצלייה.
בזמן שההמבורגרים נאפים בתנור נחמם מחבת ברזל פסים על מנת שהמחבת תיהיה לוהטת כשההמבוגרים יגיעו לצלייה. ניתן להוסיף ירקות חתוכים כמו בצל, חציל, פטריות או כול ירק אחר שרוצים לטגן על המחבת כדי שייספגו את השומן שייצא מההמבורגרים. מכיוון שההמבורגרים מאד שומניים ייצא מהם הרבה מאד שומן לכן מומלץ לספוג אותו בחזרה.
ההמבורגרים מסיימים את האפיה שלהם כאשר השומן שלהם מתחיל הצטבר סביבם בצורתו הנוזלית.

במידה ומעוניינים במידות עשייה יותר לכיוון הrare ניתן לוותר על שלב זה ולשים את ההמבורגר ישירות על המחבת. במידה ובוחרים לוותר על החימום הראשוני של ההמבורגר חשוב שהבשר יהיה בטמפרטורת החדר אחרת מרכז ההמבורגר לא מספיק להתחמם עקב זמן הצלייה הקצר הדרוש לצליית במידת עשייה rare.
burgerבשלב הזה נשמן את המחבת כדי שההמבורגרים לא יידבקו אליה ונשים אותם לטיגון של כדקה עד שעתיים בכול צד.
burger burgerתוספת נחמדה להמבורגר היא גבינה. את הגבינה ניתן לחתוך עם הטבעת מתכת שאיתה הכנו את ההמבורגרים זאת כדי שהגודל של הגבינה יתאים להמבורגר ולא יגלוש ממנו.
 burgerלבסוף ניתן להמבורגר להתקרר מעט. ניתן להוסיף מיונז ביתי על או כול רוטב אחר.

Facebook Comments

One thought on “המבורגר”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *