מתכון פשוט למנה שומנית וקטוגנית.
ממיסים בסביבות ה100-150 גרם חמאה תלוי כמה רעבים עם שקית של שרימפס שהופשרה מראש. חשוב להפשיר את השרימפס מראש ולשפוך את המים לפני שמכניסים אותם למחבת. הערבוב של מים ושומן על מחבת רותחת יגרום לשומן “לקפוץ” כשמים לכודים מתחת לשומן מתאדים כך שאפשר לקבל כוויות ולכלוך מסביב.
אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את השרימפס, מלח ותבלינים נוספים במידה ורוצים. אני בדרך כלל לא מוסיף עוד דברים חוץ ממלח.
בזמן הבישול הולך להיווצר בועות וקצף עקב החלבונים שיש בחמאה, הם יעלמו בהמשך זה בסדר.
חשוב לערבב מידי פעם כדי שהחמאה לא תשרף והשרימפס לא יידבק למחבת.
אני אוהב לבשל את השרימפס עד שהם שחומים ויש צמצום של הנפח של החמאה עד לטעם שמזכיר גהיי (חמאה מזוקקת).