שרימפס בחמאה

shrimps_in_butter

מתכון פשוט למנה שומנית וקטוגנית.
ממיסים בסביבות ה100-150 גרם חמאה תלוי כמה רעבים עם שקית של שרימפס שהופשרה מראש. חשוב להפשיר את השרימפס מראש ולשפוך את המים לפני שמכניסים אותם למחבת. הערבוב של מים ושומן על מחבת רותחת יגרום לשומן “לקפוץ” כשמים לכודים מתחת לשומן מתאדים כך שאפשר לקבל כוויות ולכלוך מסביב.

shrimps_in_butter

אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים את השרימפס, מלח ותבלינים נוספים במידה ורוצים. אני בדרך כלל לא מוסיף עוד דברים חוץ ממלח.

shrimps_in_butter

בזמן הבישול הולך להיווצר בועות וקצף עקב החלבונים שיש בחמאה, הם יעלמו בהמשך זה בסדר.
חשוב לערבב מידי פעם כדי שהחמאה לא תשרף והשרימפס לא יידבק למחבת.
אני אוהב לבשל את השרימפס עד שהם שחומים ויש צמצום של הנפח של החמאה עד לטעם שמזכיר גהיי (חמאה מזוקקת).

shrimps_in_butter

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments