העבודה של Dr Joseph Kraft הינה פורצת דרך בתחום הרפואה. במהלך המחקר שלו כפתולוג הוא ביצע 14,000 בדיקות של העמסת סוכר על הנבדקים שלו כשמתוכם 3650 כללו מדידות של האינסולין. הרעיון שלו היה לאבחן סכרת סוג 2 על ידי רמות האינסולין בדם בנוסף לבדיקות רמות הסוכר בדם ולא רק על ידי רמות הסוכר בדם. על תוצאות המחקר שלו והמסקנותיו אפרט במאמר זה.
רמת הפוסט: מתעניין
כיום הדרך המקובלת לאבחון סכרת סוג 2 (לצורך העניין תנגודת אינסולין) מבוצעת על ידי שתי דרכים מרכזיות. דרך ראשונה היא שתיית משקה ממותק עם 80-100 גרם סוכר ומדידה של הסוכר בדם בפרקי זמנים קבועים ודרך השנייה היא על ידי מדידת סוכר בצום. סכרת תאובחן על פי אחד מהקריטריונים הבאים:
– רמת סוכר בצום גבוהה מ126 mg/dl.
– רמת סוכר גבוהה מ200 mg/dl לאחר שעתיים של העמסת סוכר.
ד”ר קראפט הציעה דרך אחרת לבדוק סכרת. על פי ד”ר קראפט יש למדוד את ערכי האינסולין בדם לאחר העמסת סוכר ולאפיין אותם על פי תבניות. על פי המדידות שנעשו נמצאו 4 תבניות עיקריות של התנהגות האינסולין כאשר רק 1 מהם הוגדרה כתבנית לא סוכרתית. כאשר לתבנית זו יש 4 קריטריונים:
1. אינסולין בצום נע בין 0 ל30 מיקרו יחידות.
2. הפיק המקסימלי של האינסולין יתרחש לאחר חצי שעה או שעה מתחילת העמסת הסוכר.
3. חזרה לערכים אינסולין נורמלים בשעות 2 ו3.
4. התייצבות ערכי האינסולין משעה 3 ומעלה.
הגבול בו תבנית 1 נגמרת ומתחילה התבנית הסוכרתית מתקבל עבור סכום ערכי אינסולין בשעה 2 ו3 קטן מ100 כמתואר בגרף.
במקביל לבדיקות האינסולין בוצעו גם בדיקות סוכר. נעשתה השוואה בין אבחון סכרת באמצעות בדיקת סוכר מקובלת לבין מבחן האינסולין של ד”ר קרפאט. אבחון הסכרת באמצעות רמות הסוכר בדם בניסויים של ד”ר קראפט נעשתה על פי מבחן שנקרא Wilkerson Points, במבחן זה ניתן ציון עבור ערכי סוכר בדם לאחר העמסת סוכר לאורך זמן כאשר גבול הסוכרתיות עבור מבחן זה הוא Wilkerson Points גדול שווה ל2. ככול שWilkerson Points יותר גדול ככה הסכרת יותר חמורה.
נבדקים אשר קיבלו Wilkerson Points שווה ל0, משמע ערכי הסוכר שלהם תקינים לחלוטין על פי מבחן זה ולכן אינם סוכרתיים נלקחו והושוו לתוצאות בדיקת תבנית האינסולין שלהם.
64% מן הנבדקים שהראו Wilkerson Points שווה ל0 נכשלו במבחן הסוכרתיות של ד”ר קראפט.
תוצאות אלו מראות שעל פי ד”ר קראפט מבחן העמסת סוכר עם מדידת סוכר בלבד אינו יעיל בגילוי סכרת וכאשר ערכי הסוכר מגיעים לערכי Wilkerson Points גבוהים זהו כבר שלב מתקדם מאד של הסכרת. ממצאים אלו ניתן לראות שסכרת הינה נפוצה הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב ולמעשה זוהי מגפה של ממש. תנגודת אינסולין שנגרמת מהיפראינסולינמיה נפוצה כול כך אך בכול זאת לא מאובחנת דבר שמראה על הצורך והחשיבות של בדיקות ומחקר מסוג זה כמו שעשה ד”ר קראפט.
עבור 2 התבניות הנוספות של ד”ר קראפט ההבדלה ביניהם נעשית על פי הזמן שבו מתחרש הפיק המקסימלי של האינסולין כאשר שתיהן מוגדרות כתבניות סוכרתיות. עבור התבנית הנוספת והאחרונה האבחנה נעשית לפי רמת אינסולין בצום גדולה מ50.
טבלה המסכמת את התבניות השונות:
למרות עבודתו המאד חשובה על אינסולין וסכרת היא מעולם לא זכתה לפרסום רציני. בראיון איתו ד”ר קראפט מסביר שהסביבה שלו ניסתה לגרום לו לרדת מבדיקה זו לאבחון חולי סכרת סוג 2 משום שחברות הביטוח לא יקבלו זאת. ניתן להסביר זאת על ידי כך שעל פי בדיקה זו 64% מחולי הסכרת אינם מאובחנים, קפיצה גדולה שכזאת בכמות האנשים המאובחנים בסכרת תגרור לעלויות עצומות עבור חברות הביטוח ולכן ניתן להבין את התנגדותם.
את ההמצאים שלו והניתוח שלהם הוא פרסם בספר שנקרא Diabetes Epidemic & You.
ניתוח נוסף למדידות של ד”ר קראפט נעשה במחקר:dentifying hyperinsulinaemia in the absence of impaired glucose tolerance: An examination of the Kraft database.
מחקר זה ניסה להוציא מידע חדש בעזרת ניתוח של המדידות. רוב המסקנות אליהם הגיע ד”ר קראפט תואמות את תוצאות המחקר הנ”ל. מידע חשוב חדש שנמצא במחקר הזה הוא שאין קורולציה בין רמת אינסולין בצום לתבנית של האינסולין לאחר מכן בהעמסת סוכר. ממצא זה הוא חשוב ביותר כי הוא בעצם מראה שלמרות שעל פי המדידות שלנו האינסולין נמוך בצום ייתכן שבכול זאת אנו בעלי תנגודת אינסולין. על פי הניתוח של המחקר ל80%(!) מהאוכלוסיה יש תנגודת אינסולין, זאת אומרת לא תבנית מספר 1.
ממצא נוסף הוא שגם רמות סוכר בצום לא מהוות מדד לגבי התנהגות הסוכר והאינסולין בזמן העמסה. לכן סוכר גבוה או נמוך בצום אינו מהווה גורם סיכון כשלעצמו (בטווחים סבירים) אלה רק כאשר מבצעים עליו העמסת סוכר ומאפיינים את תבנית האינסולין שלו.
הקשרים נוספים שנמצאו הם בין תנגודת אינסולין לסיכוי לחלות בסכרת סוג 2 (שזוהי בעצם תנגודת אינסולין מתקדמת) ומחלות לב. אנו יודעים שתנגודת אינסולין הנקראת גם תסמונת מטבולית למעשה מקושרת לכול מחלות המערב.
Ivor Cummins עושה לו ראיון מעניין מאד על עבודתו ועל המסקנות שלהם.
Catherine Crofts מבצעת ניתוח מעמיק נוסף למדידות של ד”ר קראפט עם סרטון ובלוג בנושא.
מקורות מידע נוספים:
#LCHF The genius of Dr. Joseph R. Kraft – Exposing the true Extent of #Diabetes.
Detection of Diabetes Mellitus In Situ (Occult Diabetes).
JOSEPH KRAFT: WHY HYPERINSULINEMIA MATTERS.
כיום ניתן לבצע את בדיקה זו בצורה בעייתית ולשלוח למעבדה על מנת לקבל תשובות (בדיקה זו קיימת רק בארה”ב וקנדה בלבד). קישור.
הפוסט הבא שמומלץ לקרוא: רזה זה לא בהכרח בריא על השומן שבפנים