Archives: Podcast

פרק 2- המגיפה של העולם המודרני עם מייק

פרק 2- המגיפה של העולם המודרני עם מייק

 
Play/Pause Episode
00:00 / 1:38:31
Rewind 30 Seconds
1X

הפרק הזה נועד לעשות לעשות עצירה קטנה מהרזולוציות הקטנות שהבלוג הזה מתעסק בהם ברמה הביוכימית ולהסתכל על התמונה הגדולה, למה הבלוג הזה קיים בכלל?

הזמנתי את מייק דוידסון שאני מאוד מעריך על הפעילות של בקידום בריאות מטבולית כדי לדבר על התמונה הגדולה. למייק יש דף פייסבוק תזונה נגד סכרת השמנה ומחלות שאני ממליץ לעקוב אחרי התוכן שלו.

פרק 1 – על תזונה קרניבורית עם רז

פרק 1 – על תזונה קרניבורית עם רז

 
Play/Pause Episode
00:00 / 1:11:55
Rewind 30 Seconds
1X

carnivore

הקבוצה של רז “תזונה קרניבורית”

מה זו התזונה הקרניבורית -רקע:

  1. פילוסופית התזונה – “original human diet”. לא סופרים כלום, אוכלים לשובע.
  2. מה אוכלים ובאיזו תדירות?
  3. “אפס פחמימות”.

    רקע אישי:

    1. כמה זמן אתה בתזונה?
    2. מה בדיוק אתה אוכל?
    3. איך הגעת לתזונה?
    4. במה התזונה עוזרת לך או לאחרים?
    5. בדיקות דם וכולסטרול.

      שלבים ראשונים בשיפור התזונה:

      איך משפרים את התזונה? הורדת מזונות מעובדים (שמנים צמחיים, סוכרים ופחמימות מעובדות), פליאו, דל פחמימה – LCHF, קטוגני, קרניבורי.

      שלבים ראשונים בתזונה קרניבורית:

      1. האם יש לנו צורך בפחמימות?
      2. אלקטרוליקים – מלח, מגנזיום, אשלגן. ובמיוחד בתקופת ההסתגלות.
      3. סיבים.
      4. ויטמין C.

        התזונה לטווח הארוך:

        1. האם התזונה מספקת לנו את כל מה שאנחנו צריכים?
        2. קהילת הקרניבורים העולמית.
        3. עדויות אנטרופולוגיות – אינואיטים (Stefansson), מונגולים, אינדיאנים, שבט המאסי, האיסלנדים של ימי הביניים, weston a price
        4. המחקר של PaleoMedicina.

          “תופעות לוואי” של אכילת בשר:

          1. מחלות לב וכולסטרול.
          2. גאוט\חומצה אורית גבוהה (מתקשר גם לקיטוזיס).

            פרטים טכניים על התזונה:

            1. מוצרים אחרים מהחי – ביצים ומוצרי חלב.
            2. צמחים בתזונה: תבלינים, רטבים, קפה, תה, אלכוהול, וכו’
            3. תוספי תזונה.
            4. פעילות גופנית בתזונה. צומות בתזונה.

              לסיכום:

              1. קבוצה “תזונה קרניבורית”.
              2. קבוצת “מדע דל פחמימה”.
              3. מילות סיכום.